Hönsestrik,  Inspiration

Sociala media-tröjan — så mycket jag!

Min första Hønsestrik projekt var en kofta med tema ”sociala medier”. Jag var så ivrig att prova tekniken och när jag börjat – gick det inte att sluta.

Koftan skulle vara klar till Oslo Strikkfestival – och det var den. Tyvärr blev den snäppet för liten så jag har inte haft den så mycket. Jag var helt enkelt för ivrig att få den klar.

Jag älskar färgerna! Det är något väldigt glatt över hela projektet och det är mycket JAG i den koftan. Mitt arbete är till stor del med sociala medier och jag är på sociala medier privat i många olika kanaler och plattformar. Och jag är en färgglad person som inte skäms för att synas eller höja min röst.

På ryggen är mitt namn eller “handle” eller nickname — det jag heter på alla plattformar. Figurerna har jag ritat själv eller hittat på webben och översatt till mönster för stickat.

På ena ärmen finns Ravelrys logga. Den har jag ritat med hjälp av Stichfiddle – verktyg för att göra stickmönster av en bild. Jag försökte lägga upp just den figuren på Ravelry men se det fick man inte. Varumärkesintrång. Well. De har börjat bete sig som Disney och killarna. Ironiskt tycker jag när det är dras logga som är stickbar på en (social media) plattform som handlar om stickning.

Jag har fått en del frågor om koftan kommer som mönster. Det hade jag inte en tanke på när jag stickade den men ja kanske det?! Kanske inte mönster som i ”så här gör du” mer ”så här gjorde jag – gör hur du vill”. Hur just du vill sätta dina figurer lägger jag mig inte i men jag kan dela med mig av de tankar och lärdomar jag har kring projektet. Finns det fler som skulle vara intresserade?

Kommentarer inaktiverade för Sociala media-tröjan — så mycket jag!