Stickat

Härligt på Oslostrikkfestival 2019

Det var längesedan jag åkt på något stick-relaterat. När biljetterna släpptes bestämde jag mig att nu var det dags. Jag kollade med min stickvän Ann om jag kunde på hos henne.

Sagt och gjort, en biljett till Jennifer Steingass topdown yokes workshop och billiga tågbiljetter så var jag good to go.

I år var stora delar av marknadsplatsen ute på torget – superbra! Inte så kul när det regnade men lättare att få överblick och mindre köande. Köa fick man göra till danska G:uld, men det var hanterbart.

Jag shoppade inget där men däremot sv Daughters of a Sheperd och Garn Snurr.

Steven West var där.

Där står han…

Gemytligt med Anns stickkompisar fikade vi och stickade.

Sen var det dags för workshop med Steingass.

Jag lärde mig tyvärr inte så mycket nytt på de tre timmarna och vi var nog fler som väntat oss mer än att sticka en provlapp i tre timmar. Men okej, sånt’ är livet.

På kvällen cyklade Ann och jag runt i Oslo, åt middag och avslutade kvällen ned ett glas vin vid hennes köksbord. Det mysigaste med hela helgen var ändå att träffa henne och prata om stickning, cykling och livet i stort. Insikten att just det kan man ju göra när som helst!!

På söndagen roade jag mig själv då Ann jobbade. Vigelands parken och lunch på Litteraturens hus innan tåget hem.