Stickat

Norokofta klar

Norokofta, självporträttNi kanske vill se Norokoftan på? Jag är si-så-där nöjd. Den blev för stor tycker jag, fast den är skön och mysig, men jag hade velat ha en lite tightare passning. I och med att garnet är så dyrt så fundrar jag faktiskt på att repa…galet jag vet men om jag inte använder koftan så kan man likabra göra bättre. Jag älskar nämligen färgerna och vill absolut ha denna kofta, bara med bättre passform. Koftan är väldigt skön, värmande fast tunn, det gillar jag.

Så här i efterhand var det ganska korkat att välja ett så dyrt garn för ett första försök på top-down kofta. Men ivriga Ulrica hon tänker inte efter före… När jag stickade koftan tyckte jag att den kanske var lite stor över axlarna men tänkte att så ska det nog vara. Jag borde ha backat och repat redan då.

I går tvättade jag min svenska ull, köpt från Garntjänst 2002 (hittade en följesedel i påsen, är det någon som handlar från dem numera?). Min kofta i koft-skolan kommer att bli ljusgrå ull randat med antingen gul/mörkröd/brun Evilla eller en Evilla som är grön/röd/brun. Jag måste så klart provsticka så att garnerna har ungefär samma stickfasthet men med ett snabbt öga på garnerna så får jag känslan av att det nog ska gå. Tant Kofta har gjort så fina små testrutor för sin kofta jag borde nog också göra det… många saker att tänka på. Mosstickad kant var ju kanonfint, ska jag sticka rätstickning på det gråa eller i Evillan, små eller stora knappar…

Kommentarer inaktiverade för Norokofta klar