#blogg100,  Webb/Kommuikation

Nygammal app från Facebook – Facebook Groups

 

Tillägg; appen har tydligen funnits i ett halvår, tackar @deeped för den raketinformationen. Här finns prm om det

Den finns en nygammal(!) app från Facebook, den heter Facebook Groups. Precis som med Messanger har man nu skapat en app som hanterar en viss funktion på Facebook. 
Jag gillar verkligen Messenger och jag vet redan innan jag testat den nya Groups appen att jag kommer att gilla den. 

Den är väldigt överskådlig, jag kan skapa nya grupper, söka nya, göra evenemang lättare för en grupp (det var på tiden), fava grupper – allt som desktop klarar. Underbart! 

Jag undrar mest hur FB tänker kring reklam och fanpages? Om man flyttar ut de mest intressanta delarna, där grupper är en fantastisk funktion, vem ska då se reklam och fan-poster? Än ser jag ingen reklam i grupper eller i messenger och kanske är det en tidsfråga. 

En annan tanke är att dessa två appar skulle jag vara beredd att betala för. Jo du läste rätt, i sitt renaste utförande varför inte? Just grupp appen är ju genial. Den funktionen är kanske den bästa FB har. För Hjälpsticksn är den ovärdeligt då vi använder den för styrelsearbete och som ett intranät.

Men hur blir det med fan-sidorna? Jag känner ett omedelbart hot mot dessa, att nå ut nu blir ju en riktig utmaning. Eller ska man skapa en fan-grupp? 

Kommentarer inaktiverade för Nygammal app från Facebook – Facebook Groups