#blogg100,  Mat och bröd,  Stickat

Ingen allergi i år – vad beror det på?

Jag är allergibarn. Pälsdjursallergiker sedan treårsåldern. I 20-årsåldern tillkom pollen och vissa frukter, korsallergi fick jag lära mig. Jag medicinerar vid pollensäsong, undviker pälsdjur. Då är jag hyfsat allergifri.

Sedan flera år finns det receptfria allergipiller och det har funkat helt okej för mig, en nässpray och ögondroppar, antihistaminer “pollenpiller” så tar man sig igenom våren.

I år är det helt annorlunda. Vad det beror på, det vet jag inte men här kommer ett litet resonemang.

Jag juicade i januari och juicegurusarna sa många gånger att allergier kunde bli bättre. Men det kände jag ju inte då, mer än att jag mådde allmänt bra. Men jag mår så bra i år. Jag har nästan ingen känning alls. Jag äter ett piller om dagen och varken, ögon, näsa eller hals är besvärad. Magiskt! 

Vad det beror på vet jag inte, jag hör och ser andra som lider och jag funderar kring juicandet, kosten och hur mycket man kan göra själv. Jag kan inte vara säker på varför men det är det enda som är skillnad mot tidigare år. 

Kommentarer inaktiverade för Ingen allergi i år – vad beror det på?