Garnjunkie

Nya projekt

SommarprojektIdag tog jag bilen in till stan (ovanligt för mig) för att shoppa tyg och hämta en Hjälpstickepåse hos Marias Garn. Bara 70 steg från Marias Garn ligger Tygverket som har alla tyger du kan tänka dig. Jag köpte tyg till en solhatt , de bruna tygerna, till mig och sen hoppas jag kunna modda mönstret så att det blir en hatt till sonen också, med fiskarna och det röda fodret.

Sen kunde jag inte hålla mig. Jag har sneglat på en så fin kofta men den är i bebis storlek som jag vill göra till sonen. Maria förklarade hur jag skulle tänka och framför allt att jag skulle ta det bit för bit. Då fick det bli garn till den koftan och ett nystan till min Noro-kofta.  Sonen gillar grönt och blått men mamma (undertecknad) tycker egentligen inte om det klassiska ”pojkiga” så han får en ljusgrön kofta med lite rosa/lila inslag. Jag tror den blir superfin!

Nu får man väl säg att jag är frisk. Jag tänker framåt, hittar på nya saker att skapa och andningen är väldigt mycket bättre nu även om jag fick pausa tre gånger från bilen och hem (150-200 meter i backe).

Nu har jag kokat min första kopp kaffe sedan påsken och ska titta på en film och sticka innan jag ska hämta dottern.

2 kommentarer

  • Birgitta

    Kul att höra att du känner dig bättre…
    Börja inte jobba för tidigt nu bara utan låt tiden läka lite också…
    Kram//Kaffe&garn-kompisen

  • chaos

    Hej Ulrica! Jag är äntligen tillbaka och tänkte kika in och hälsa! Precis som du tycker jag inte om att vissa färger är könsfördelade så jag tycker du gjorde ett smart val till koftan där! Ha en underbar helg och trevlig Valborg!