Gotland,  Mat och bröd

… och bullbak

Bullar hör sommaren till och här på ön köper vi mjölk av närliggande bonde och då blir bullarna extra goda. Lägg därtill till att jag släpade med mig min assistent från fastlandet ja då kan det bara inte gå fel. Jo just det valsmalet mjöl från Roma…

När jag gör bullar så ska smöret smältas och hällas på (rikligt!) den utkavlade degen. Bred ut det med en slickepott eller kniv, strö socker och kanel över och rulla ihop.Och ja det kommer att rinna ut gottigott på bakbordet men det kan man klutta på sin bulle och… ja du förstår. Det här med smält smör det har jag från kära mor… det blir godast så. Punkt.

Idag blev degen magisk, den var så bara ja jag har inte ord… är det assistenten som gör det så fantastiskt? Eller alla förstklassiga råvarorna, eller kombon? Hursomhelst bullarna skulle ha vunnit priser idag!

Kolla degen

 

En kommentar

  • anita

    Måste bara testa! Låter så gott! Ha det gott på ön! Sommarhälsningar och kram från Anita