Rensa i röran

Otroligt inspirerad!

Jag har sedan i vintras dragits till att få ordning och reda på grejer, på hemmet, på mina sticksaker. Jag har börjat läsa annat än stickbloggar t ex. Feng Shui – Harmoni i hemmet, Simplicity, Köpstoppbloggen och Simple. Organized. Life med flera. Känslan är att man bara köper och köper och köper. I slutändan kommer man att drunkna i saker om man inte samtidigt sorterar ut gammalt. Bor man dessutom i lägenhet så blir det till slut fullt.

Vi flyttade en del under min uppväxt och min mamma har flyttat en del även på senare år. Det hon säger om varje flytt är att hon får chans att börja om. Att göra sig av med gammalt, flytta till nytt, för all del ta med sig det hon älskar och gillar men ändå få börja om på nytt. Jag flyttar inte sedan 20 år och har inga planer på det. Mamma bor nu på samma ställe sedan tio år och lär inte flytta igen. Hon fortsätter det jag kallar att rensa, hon kallar det ”gå igenom vinden”.

Jag har funderat på varför jag sedan en tid tillbaka fascineras av dessa bloggar, varför detta helt plötsligt blivit viktigt. Det börjar bli fullt hemma hos oss, vi är lite röriga människor, med många intressen och saker och känslan är; enough is enough.

Det är ekonomi i detta också. Det har hänt mer än en gång att jag köpt något jag redan har. Jag har hittat rabattkuponger, återbäringar på fel ställen som jag tyvärr gått miste om.

En specifik känsla jag haft när jag kommer hem är att när jag kliver in i hallen blir jag trött. Det är som om all energi bara rinner ur mig. Så jag har funderat på vad det är i hallen som suger musten ur mig. Ja ja, visst kan man vara slut efter en dag eller vecka på jobben men nej det var inte den sortens trötthet.

Så här om dagen bestämda jag mig. Bloggen Feng Shui – Harmoni i hemmet drivs av Irene Wangborg och hon är också Feng Shui konsult. Jo, jag kan tycka det där är flummigt till en viss gräns men det finns en viss substans i det också och feng shiade hem är snygga, sköna och behagliga. Jag beställde ett inspirationstips av henne för vår hall, 295:-. Bara för att få en utomståendes blick på problemet.

Yey! Säger jag. Jag läste förslaget och kände bara WOW. Hon föreslog två varianter en radikal variant och en mer utifrån det man redan har hemma, med några tillägg. Grunden i hennes förslag bottnar i våra böcker olika förvaringsmöbler. De är lite för många och i alla fall på fel plats. Jag fick en enorm energi av förslaget . Jag vankade runt i hallen, öppnade skåpsdörrar, funderade, tittade på våra saker, funderade, satte mig vid datorn, vandrade ut igen…

Vi kan omöjligt göra om på en gång men ett frö har såtts. Och vad som kommer ut av det vet jag inte än mer än att fler böcker måste bort.

3 kommentarer

 • Irene

  Om Ni har för många böcker har jag ingen aning om ;-), men den känsla Du ville ha i hallen rimmade inte med alla förvaringsmöbler – Feng Shui behöver inte vara flummigare än så 😉

  Igen – underbart kul att förslaget gav Dig inspiration 🙂
  Och tack snälla för att Du sprider info om min mailtjänst!

 • Ulrica

  Maken och jag har idag läst ditt förslag igen och tom han (!!!) sa att ”det här var en väldigt genomtänkt förslag”. Min man jag är impad! Så vi tittade i skåpet bakom vita soffan och vi kunde uppskatta att kanske 1,5 hylla böcker skulle vara kvar. Så jo vi har för mycket böcker.

  Vi har nu bestämt att vi sakta men säkert kommer att röra oss mot endera förslag, bit för bit! Jag ska mejla dig några frågor men jag är fortfarande enegized av förslaget. I går låg jag i sängen surfandes på telefonen efter runda mattor på Mio…
  Tack igen!