Jul,  Rensa i röran

Oväntat hemma

20121126-172227.jpg

När man har barn vet man inte hur dagarna ska bli. Sonen klagade på ont i halsen och då får man vara hemma. Vi bor i ett fantastiskt land där vi kan vara hemma med krassliga barn. Ovärderligt!

Så jag började med att beta av listan jag skrev i sena natta i går

Torkade fönsterbräden och hängde upp julstjärnor, julljusstakar, körde en tvätt, bytte lakan. Som belöning såg jag Dowton Abbey, åt trevlig lunch med sonen och stickade en stund.

Med plockandet av saker inser jag överflödet man har… Jisses. I dag skrev Jessica Ritzén i DN om sitt köpstopp pga ”sjukligt överflöd”. Kanske skulle man införa ett sådant januari-februari? Hon får bara köpa saker man kan stoppa i munnen. Hon har en månad kvar. Hur fixar hon julklapparna? Är hon månne stickerska med gigantisk stash? Eller blir det bara go’ saker i gåva?

En kommentar

  • Heidi

    Instämmer! vi har det verkligen bra!

    En stickerska som bloggar om sin stickning, införde köpstopp tillsammans med sin familj för några år sedan, ett köpstopp som varade ett år. Bortsett från att dom sparade rätt mycket pengar, så kom hon fram till samma insikt – vi behöver inte shoppa så mycket, eller i sådana mängder. Vi klarar oss rätt bra ändå:) Det var jätteintressant att läsa inläggen om det när hon gjorde blogginlägg om det så länge köpstoppet pågick:) En annan blogg jag följer – Underbara Clara – driver ett eget företag som baserar sig på den livsstil hon beskriver i sin blogg – att man inte måste köpa nytt hela tiden… Jag läser flera andra sådana bloggar, och tycker att dom har helt rätt:)

    Och vem vet – kanske struntar Jessica Ritzen att köpa julklappar i år:D