#blogg100,  Vinter

På minuten – på riktigt

20130201-234445.jpg

I vecka bestämde jag med barnen att vi skulle ta tåget till mormor och morfar. Så efter middagen på fredagen packade vi iväg oss.

Tåget skulle gå 19.21. Jag hade tänkt att vi skulle gå 18.30 hemifrån. Vi gick 18.40. Väl vid t-banan gick ett tåg PRECIS. 18.48. Med 10-minuterstrafik på tbanan chansar jag att vi hinner handla fredagsmys på Konsum. Det gör vi.

In i tunnelbanan igen när vi ser ett nytt tåg rulla in. 18.56 sitter vi på tåget och jag tänker att det är lite close call. Självklart sitter vi i fösta vagnen så vi får med bestämda steg gå hela perrongen på t-banan mot stationen. 19.16 är vi på perrong 11. Och tåget rullar in.

På tåget stickar jag, barnen mumsar och spelar på paddan. Väl framme i Halsberg kliver vi av, och får vänta lite innan mamma kommer.

Det drar kallt om min hals – min nya gröna sjal?! Kvar på tåget! Minns att tåget skulle stå inne 5 minuter. Släpper allt och rusar. Hinner in och ja där är den och när jag kommer tillbaka svänger mor in framför stationen.

2 kommentarer