Barn

Retrobebiskofta och färgkänsla

I olika projekt har jag jobbat med en konsult som är supervass på innehåll, struktur och SEO på jobbet. Det visade att hon väntade barn. Jag kunde inte hålla mig utan stickade en klassisk retrobabykofta i neutrala könlösa färger. Även om jag visste att det var en tjej vet jag att mamman är noga men ’gender’ och att rosa förmodligen inte skulle falla väl ut. 

Koftan är stickad i alpacka och mönster finns i boken Sticka efter svenska mönster av Karin Kahnlund. Grått och gult, lite sten och gul lava… 

Tidsoptimismen hade koftan i handväskan förra veckan för knappköp men fick inget tillfälle. Så i går gick jag till knappaffären – utan koftan. Men se så färgsäker jag är! Pricken över i. 

Presenten överlämnades idag och den var väldigt uppskattad. 

   
 

En kommentar