Sjalar

Service på stickade sjalar

img_9904

Jag stickade en Laminaria sjal till min kompis Pernilla till hennes 40-årsdag, det är över fem år sedan. Vi träffades för några veckor sedan och då fick jag se sjalen – den behövde service. Så nästa gång vi sågs bad jag henne lämna sjalen för att jag skulle se över den lite. Sjalen är välanvänd, nästan så den tovat sig på sina ställen och det finns flera hål i den.

Jag började med ett bad och efter det spände jag ut sjalen på golvet och försökte hitta tillbaka till formen som den haft. Där fick den ligga tills jag kände mig mogen att ta mig an hålen. Hela min tunna-ull-stash fick komma fram för att jag skulle hitta passande garn att laga med. Jag sydde helt sonika ihop hålen så bra jag kunde. Det blev inte helt perfekt men den är nu hel och redo att återvända till sin ägare.

Glöm inte att serva dina sjalar så håller de länge!

Kommentarer inaktiverade för Service på stickade sjalar