Inspiration,  På resa

Vackra koftor och vänliga norrmän

Strikkefestivalen i Oslo 2016 gick av stapeln på Oslos huvudbibliotek (motsvarande Stockholms Stadsbibliotek). En otroligt trevlig miljö där rummen med böcker fylldes av stickerskor och garn. Marknadsplatsen hade både lokala indiedyers och webbutiker och långväga resenärer från Storbritannien och Frankrike. Det fanns föredrag att delta på och  workshops som man betalade extra för. 

Jag träffade Sweaterspotter (aka Anna Maltz), en rad kända norska designers, kända podcastare från flera poddar och annat trevligt folk. 

Norrmän är fantastiskt hjälpsamma och trevliga. Vi satt och stickade med tre damer från nordnorge och när de hörde att vi inte kunde köpa kaffe för de bara accepterade norska kort och norska Swish (Vipps) stegade den ena damen fram och köpte kaffe åt oss. Så gulligt! 

Hela dagen var det en parad av vackra norska koftor som man blev distraherad av och tusen ideer kom till en. 

Under lunchen stegade vi iväg till Husfliden och shoppade oss lyckliga(re). 


Eftermiddagen ägnades åt att sticka och prata. Till kvällen blev det Stikk och Drikk med frågesport. 

Söndagens strikkfestivalande hade flyttat till Günelöcka i ett jätte mysigt bibliotek. Jag stickade och pratade tills det var dags att gå till tåget för hemfärd. 


På stationen satt denna unga man i Marius genser och spelade vackert. Fint avslut på en skön helg. 

Tack Oslostrikkfestival för fina dagar, tack Ann för omtänksamhet och sängplats. Tack Ann och Johanne för kloka samtal över en kopp te. Och Marie för kul gemensamt stickprojekt, Dale 2357. 

Kommentarer inaktiverade för Vackra koftor och vänliga norrmän