Tröja

Skappelgenserer – stortröja på stickorna

2016-05-06 19.36.44

Jag har fått “oversized” tröjor på hjärnan. Med Drops rean så köpte jag material till två Skappelegensrar, en till syrran (nä jag tror inte hon läser denna blogg och gör hon det så… ja här syrran din födelsedagspresent!) Den är i mjukaste alpackan blandad med silke och mer alpacka… den är mjukt som jag vet inte vad – smör!

Färgen är turkos och jag tänker att hon lite småfrusen efter perfekta åk med vattenskidorna i jakten på medaljer ska värma sig med denna. Jag lägger upp 70 maskor istället för de 80, då syrran är lite mindre. Bakstycket är 57 cm långt. Jag hoppas det blir en bra storlek. Förhoppningen är också att tröjan hänger ut sig något med användning. Mysig blir den hur som helst och snabbt går det på stickor 7. Den andra Skappelgensern är till dottern.

Härligt med snabba projekt efter många projekt på stickor 2,5, 3 och 3,5. Jättekul med lite andra kvalitéer också. Det är lätt att snurra in sig i Rauma Finull eller liknanade. Det finns så mycket härligt att sticka som inte är tvåtrådigt. Som brushad silke.

 

Kommentarer inaktiverade för Skappelgenserer – stortröja på stickorna