Stickat,  Tröja

Snabbtisckat tröja till sonen med ok

Min son beställde plötsligt en stickad tröja. Den skulle vara tunn. Han är den som intresserat sig minst för stickat så jag skred till verket på studs. Vilken bra julklapp tänkte jag.

Den skulle vara ljus i kroppen så vi bollade lite mönster ok fram och tillbaka. Jag tycker själv att det är en balans med oken. Det får inte vara för grylligt, eller “tungt”. En del ok är som en rustning över axlarna, vi var båda ute efter något lättare. Inte så norsk feeling med stjärnor och prickar utan ganska stilrent och enkelt. Jag letade exempel på Ravely och skickade skärmdumpar, han feedade tillbaka, nä inte den, mer så, mindre så… tillslut skickade jag en söt barntröja som hade en fin balans. Ja! Den!

Men det var en barntröja. Sonen behöver ju mer än 25 cm i oket och det har ju inte barntröjan. Jag fick sätta mig och skissa på hur det kunde göras. Grundmösntret jag använt i denna tröja är ett fantastiskt “recept” på uppifrån eller nerifrån stickade tröjor som heter Strangebrew av Ticanknits.

Det fick bli en trial and error. Jag började sticka och justerade efterhand.

Efter någon vecka drygt undrar sonen om jag är klar snart. Jag säger att jag tänkte att det skulle vara en julklapp.

 – Mamma, jag kan nog inte vänta så länge.

Det vara bara att sticka på!
Så medan han var hos sin pappa blev tröjan klar. Det första han gjorde när han kom till mig var att prova den. Och den sitter som en smäck!

Jag är supernöjd. Han är supernöjd.

Mönstret blev precis sådär luftigt och lätt som vi båda ville.

Tröjan är stickat i Kampes 2-trådiga ull,  som bara är så helt underbar efter tvätt. Kroppen känns faktiskt som shetlandsull efter tvätt. Helt ljuvligt. Dock tror jag att det är just denna färg, den ljusgråa, som beter sig så.

Hur sugen är jag inte på en liknande till mig? Eller som min kompis sa – en klänning/tunika? Mmm bara förlänga kroppen lite.

Mer om projektet på Ravelry

   

 

Kommentarer inaktiverade för Snabbtisckat tröja till sonen med ok