Garnjunkie

Sticka och virka på flygresan

I maj åker vi till släktingar i USA och självklart måste man göra något på den långa flygresan, minst 10 timmar ink. byten. Sticka har man förstått inte är det bästa, inte med vanliga stickor i alla fall. Efter lite surfande hittar jag ett inlägg om ”flygsäkra” stickor, den sk. Denise-stickan från KnitDenise. Stickorna kan köpas i Sverige på bla. Garnhärvan. De anses säkrare då de inte är av metall och mycket kortare. Jag hittar flera inlägg om att dessa stickor klarar säkerhetsrutinerna runt om i världen.

Men ska man behöva köpa ett nytt stick-kit för flygresan? Jag kan tänka mig att ha en incheckad stickning om det är det jag vill göra. Då kan jag sticka när jag är i USA men inte på flyget. Dessutom är jag inne i en virkperiod.

Virka då? Jo lite surfande så är det faktiskt det man rekommenderar och då med trävirknål. Jag citerar fråm TSA: ”As a precautionary measure we recommend that you carry a crochet hook with yarn to save the work you have already done in case your knitting tools are surrendered at the checkpoint”. Gulligt va’? TSA är för de som inte vet Transport Security Administration en myndighet i USA. Här kan du läsa instruktioner kring stickning och virkning från TSA.

Luftfartsverket då? Jo, de rekommenderar virknål också men reserverar sig för säkerhetskontrollen, då de inte är de som tar besluten där. Vi får se om jag passerar nålsögat där 🙂

Kommentarer inaktiverade för Sticka och virka på flygresan