#blogg100,  Restgarnsprojekt

Stickat i februari

2013-03-09 15.20.30
Tumkilen på min vante. Hallon eller Bacon?

Och så en liten sammanfattning av vad jag stickat den gångna månaden.

Fokus har legat på min egen-designade vante. Jag har stickat den i några fler färgkombinationer och jag har instruerat test-stickare och får och får fortfarande feedback på mönstret.Mina färgkombinationer blir jättesmaskiga på vanten ; Hallon, Krusbär och originalet Lakrits. Det var en av teststickarna som tyckte det såg ut så. Gott!

Jag längtar så det är inte klokt till det är färdig tickat hos mina testare. En sak kvar har jag dock; att ta vackra foton på vantarna.  Jag har några ideer för styling och miljö så vi får se när jag får tid till det.

Dessutom har jag startat en kofta till min syster som fyller 40 i början av juni. Det är ett dropsmönster med ok, stickad i alpacka. Den kommer att bli toppensnygg. Nu är det stickat så att jag kan monoton-sticka hela vägen till SIV och hem igen.

Några varv har det blivit på dotterns nya tröja men den känns, ja, lite seg. Jag har helt enkelt prioriterat mina vantar i februari.

Och så en liten avstämning där jag intervjuar mig själv.

Två månader utan garninköp.
Hur känns det?
– Det känns otroligt bra! I och för sig har fokus legat på mina vantar så jag har verkligen inte tänkt på några garninköp – alls.

Men alltså – du ska åka på SIV. Hur har du tänkt hantera garnköp där?! Många frestelser…
Jo du, det lär det finnas. Men jag är helt övertygad om att jag inte kommer att köpa en enda fiber. Jag har sagt till mig själv att stickor, fodral och andra “notions” det är helt ok men garn. Nej. Jag ska packa projekt så det räcker och jag vet att vi får godispåsar med garn så jag kommer att klara mig.

När mönstret är släppt, vad är ditt nästa större projekt?
– Jag vill sticka en flerfärgströja till mig och det har jag material till. Jag stickade en testbit på Rowans Orkney förra året men den blev för liten. Kanske ger jag mig på den igen. Men sen är det så att till min designade vante finns fler vant-ideer i samma urbana tema. Jag hoppas jag får tid att rita upp dessa och sticka… Jag vill sticka en Color Affection till mig själv. Vi får se vad lagren bjuder på.

Vad är din erfarenheta av att bara sticka från ditt lager?
Kreativitet och roliga färgkombinationer! Jag hade inte stickat de färgkombinationer i mina egna vantar, Color Affection eller Stripe Study om det inte var för att jag bara hade mitt egna lager att tillgå.

 

En kommentar

  • Heidi

    det skall bli roligt att se hur vantarna blir:)

    så på det hela taget är det en bra erfarenhet för dig, att bara sticka från garnlagret:)