Stickat

Stickhösten 2018 – svart o vitt, fiskare och nya böcker

Den hetaste sommaren i mannaminne har precis lämnat oss. När det svalnar fylls mitt flöde av så mycket läckert så jag kan inte vänta med att få sätta stickorna i det.

Först och främst tröjan Luna av Anna Strandberg,även känd som anna_dendilion på Instagram. Habegäret visste inga gränser. Mönstret är hennes första och det publiceras i tidningen Pompom.

Jag förhandsbeställde ett ex på direkten! I samma utgåva finns en tröja med månens faser, också läcker.

Båda bilderna från Pompom

Den 25 augusti presenterar Magasin Duett sin kollektion med flera designers, Fisherman’s Blues heter den. Här har jag bara sett några plagg, bland annat en grå kofta med knyt som verkar mysig. Det man fått se är alla färger läckert fotade och bara det gör att man blir sugen på kollektionen. Som sagt inget har presenterats direkt ännu, utan det kommer den 25 augusti i ett event på Hönö. Bland designerna finns bland annat systrarna Westrand, Kristin Virén, Rililie med flera. Lite sugen att åka dit, vi får se.

Bild från Magasin Duett

Den 15 augusti släpps ett intressant mönster. Det är en rekonstruktion av ett gammalt mönster av Wenche Roald. Jackan/koftan heter Lilje. Under första veckan, tom 21 augusti får du 25% rabatt på mönstret via Ravelry. Det finns en KAL för koftan på Facebook också som startar nu, du hittar länk via Ravelry. Den är framtaget för stickdagar på Sjølingstad Uldvarefabrik 5-6 oktober.

Nya stickböcker

Erika Åberg kommer med en bok ”Sticka, varmt och mönstrat”. Jag vet inte mer än att den ser jättefin ut på omslaget och är, om jag får gissa, inspirerad av Gotlands färger, natur och mönster. Den lovar vantar, sockor, mössor, kragar och någon tröja.

I titeln på nästa bok fattar man vad det är man får ”Trettiofem vantar” av Maja Karlsson kommer den 11 september med en bookrelease på Litet Nystan 15 september 16-18.

So happy knitting, hösten är på G.

Kommentarer inaktiverade för Stickhösten 2018 – svart o vitt, fiskare och nya böcker