Inspiration

Tvåändsstickning hela helgen

Sista helgen med gänget… nja vi hoppas kunna gå fortsättningskursen tillsammans i höst men ändå, lite vemodigt var det.

Lärare denna helg var Berit Westman som skrivit häftet ”Tvåändsstickning”, som finns att köpa på bla Sätergläntan (blå framsida). Hon var så mjuk och pedagogisk så jag tror vi var flera som blev bitna av tvåändsstickning. Vi gjorde uppläggning, flerfärgsstickning, krokmaska, kedjemaska, mönstret ”O”, fläta, ökning för tumme och avmaska för vante. Vi pratade också om strumpor i samma teknik.

Jag stickade för 10 år sedan ett par vantar till mitt bröllop men jag minns knappt något från den gången. Nu såg jag tjusningen i detta hantverk och det mest fantastiska var att Berit tyckte att man kunde använda s-tvinnat garn.

Mitt intryck har varit att det måste vara z-tvinnat när man stickar tvåänds. Med beskedet att man kan använda ”vanligt” garn dök jag ner i garnlagren och startade en lite vante, den blå/grå nedan.

En kommentar

  • chaos

    Det ser ut verkligen fint! Vi hade lite tvåändsstickning här men jag kunde inte gå just den dagen. Min mamma gick då och jag hoppas hon kan lära mig tekniken senare när jag är redo! Stor kram