Stickat

Värvet – ny podcast med långa samtal

Flera har skrivit om podcasten Värvet av Kristoffer Triumf (Facebook). Det är en podcast där det långa samtalet får breda ut sig och gästen i soffan får tala till punkt. De första gästerna som jag lyssnat på är Alex Schulman, David Batra och Kristoffer Appelgren. Ingen jag har något speciellt förhållande till egentligen men heller inget principiellt emot dem. Alex har hyllats för sin böcker men hackats på för sitt tidiga rättframma sätt som han bloggade på, David Batras Kvarteret Skatan har man garvat på på TV, men filmen sågades vid fotknölarna. Kristoffer Appelgren hade jag inte en susning om vem det var men var en av de mest givande samtal jag lyssnat på.

Kristoffer Triumf försöker få en kvinnlig gäst men får inga ja från tjejer, vilket han tycker är konstigt och jag. När han så väl får en tjej på kroken tycker jag att det samtalet var ett av de mest intetsägande av de jag lyssnat på. Varför är det så? Är hon för ung (kanske 10 år eller mer yngre än de tidigare herrarna) har hon för lite livserfarenhet (några av gästerna har haft alkohol/drog problematik). Jag vet inte. I mina öron var hon dryg, upcomming tjej med inget speciellt att säga. Inte till en gammal stöt som mig i alla fall.

Podden fortsätter med Ma gnus Betnérsom, som jag alltid tycker låter så hård. Men i denna intervju tycker jag att hans softa sida kommer fram och jag gillar killen mer och mer.

Det viktiga för mig är inte könet som gästen har utan vad de har att säga, att de har något att bidra med. Lite brain food.

Äntligen kommer det lite svenska poddar som inte är SR producerade. Jag har en bunt till som ska lyssnas igenom.

Värvet hittar du på ITunes eller Libsyn.

En kommentar