Gotland

Vill inreda, sy, virka och fixa

2014-06-21 16.01.31

När jag varit i huset ett par dagar rinner skaparlusten till. Jag vill fixa; sy, måla, röja, dona… Det är någon “boa” gen som slår till. Därför spenderade jag ungefär två timmar på nätet när det regnade och tittade på sittpuffar, grytlappsmönster, lapptäcken, vimplar och mycket annat. Pintrest är en aldrig sinande källa men jag måste säga att rena mönster, sk tutorials eller liknanade hittar (i alla fall jag) väldigt sällan. Ofta går länkar till e-handel eller någon som bara säger “hej den här sydde jag på en kvart”, men inte hur. Därför gör jag hellre googlesökningar med bilder eller så. Jag blandar engelska och svenska sökningar för att hitta rätt.

Nu letade jag bara i spridda skurar och hittade en del som var intressant men sen inser jag att stuga är liten och inget får ta plats. Men några idéer fick jag i alla fall; grytlappar, ett förkläde och kanske lapptäcke av gammalt tyg som jag köpt på loppis.

Under tiden använder jag en gammal sjal som filt i soffan.

De bästa länkfynden idag
Stoff och Stils gratismönster
Ett enkelt kuddfodral
En “puff” där man kan förvara kuddar och täcken

Kommentarer inaktiverade för Vill inreda, sy, virka och fixa