Inspiration

Yarnpond – designer och teststickares mötesplats

Jag såg att Fröken Fyrkant efterlyste teststickare till sin nya design, en fin fin kofta. Det intressanta var hur man anmälde sig till att bli teststickare. Det gjorde man genom en ny webbplats som heter Yarnpond.

Yarnpond är en plats där designers kan efterlysa teststickare och teststickare kan anmäla sig som teststickare. Som jag förstår det är det sedan här man för dialogen mellan designer och testare – genialt!!

Jag har bara designat ett projekt och då använde vi oss av Facebook under testperioden. Jag har teststickat för andra några gånger och ja här finns mycket att göra bättre. Ibland var det via e-post vi skulle kommunicera och ibland via någon grupp. Rörigt och ostrukturerat. Det finns lika många teststickarlösningar som designers! Detta måste underlätta enormt. Som designer betalar du, lite beroende på hur många designs du tror att du kommer att ha under ett år, en 100-lapp om du till exempel har 2-3 teststickningar parallellt under en månad, enstaka teststickningar fem bucks ($5). Jag kan inte tycka att det verkar vara dyrt. Framför allt när jag tänker på hur administrationen lär underlätta när man får vettiga verktyg att jobba med. För teststickare är det gratis.

Du kan lägga upp slutna eller öppna tester och du kan som teststickare leta reda på designers och ansluta dig till deras testgrupp.

Jag var ju tvungen att skaffa ett konto, fast jag normalt inte teststickar så mycket längre, men Fröken Fyrkants kofta – varför inte? Och jag vill testa verktyget – så nu hoppas jag att jag får äran att sticka en kofta på 3,5 vecka.

Yarnpond är utvecklad av Tineke, som också tagit fram Kniterator.
En tjej som uppenbarligen kan koda, räkna och sticka. God job!

Följ även Yarnpond på Instagram där man kan se olika teststickningar och hoppa in där man tycker det verkar intressant att hjälpa till. De finns också på Facebook och Ravelry. Och är du designer – testa verktyget!

Jag tror detta kan vara the next big thing efter Ravelry i stickvärlden!

Kommentarer inaktiverade för Yarnpond – designer och teststickares mötesplats