#blogg100

Hur sammanfattar man Webcoast?

Jag kan säga direkt att det inte går att sammanfatta Webcoast, man måste uppleva det. Men jag ska berätta vad jag upplevde.

Vänner

Först och främst träffar jag vänner. Vänner jag träffat genom Weabcoast och som jag har kontakt med via Twitter mellan tillfällena. Så jättetrevliga personer som tänker lite somjag och gör lite som jag. Det är helt underbart att inte alltid mötas av veck i pannan och frågande blickar. Förra året var mitt första tillfälle och då kände jag en person. Nu träffade jag ett 10-tal personer och några nytillkomna bekantskaper.

Sessioner

En knytkonferens är den mest jämställda konferenstypen. Du är både deltagare och om du vill, talare. Det finns ingen “keynotespeaker” alla är keynotespeaker. Alla har något att dela med sig av, kunskaper av olika slag. Här uppmuntras man att göra just det. Ålder spelar inte heller någon roll. En 12-årings session om hur han använder sociala medier var det mest uppskattade.

Jag har lyssnat på smart Facebook admin, hur man kan bli mer kreativ, hur man kan hitta vad man är duktig på och kanske bli entreprenör, hur man managerar så man får en tom inbox, nätsäkerhet, datasystem och byråkrati i en tråkig gemensam utveckling, intervjuteknik, Fairphone och hur man bloggar bättre. Mellan sessioner mycket prat och delande av idéer och kunskaper. Jag höll också en egen session som var väldigt uppskattad. Många som tackat mig för det praktiska exemplet. En liten boost!

Likasinnade

På lördagen är det gemensam galamiddag, gala och gala men festligt! Jag hamnar bredvid en ung man som är 20 år yngre än mig och webbutvecklare. Väldigt trevlig, vi pratar text tv och teknik. Av någon anledning kommer vi in på sömn och upp åker telefonerna och vi sitter och djupt analyserar och diskuterar vår SleepCycle kurvor. Alltså hur vi sover. Där och då inser jag varför jag behöver detta forum. Vi är likasinnade.

Jag har redan ritat in Webcoast 2016 i kalendern. Hur skulle jag kunna vara utan det? Och kanske har de idéerna man fått hunnit omsättas till något till dess. Vem vet.

 

Kommentarer inaktiverade för Hur sammanfattar man Webcoast?