Vantar

2×17 minuter per dag

2×17 minuter per dag, det är min garanterade tid för stickning på veckodagarna. Det är vad det tar för mig att åka med tunnelbanan till jobbet.
På 2×17 minuter per dag i 2,5 vecka så har man ett par nästan färdiga fingervantar.

Tunnelbanestickning är lite speciellt, man får tänka till. Det går inte att hala upp en halvfärdig uppi-från-och-ner-kofta eller någon annan bylsig stickning. Nej, små nätta saker och projekt som inte behöver något avancerat diagram och som kan tas upp och ner snabbt i väskan. Enkla strumpor eller vantar där mönstret sitter i huvudet är bäst. I min väska finns alltid några garnstumpar och en nål för att sätta över maskor när man kommer till en tumme eller finger.

Nu har jag bara tummen kvar på min sista vante och det tror jag att jag hinner på vägen hem idag. Mönstret är av enklaste sort från Drops och jag har använt mörkgrön Fabel och stickor 2,5

Gissa om man får blickar och emellanåt glada tillrop.
Det är väl använd tid på tunnelbanan.

2 kommentarer

  • Katarina Trädgård i praktiken

    Hej Ulrica!

    Så kul att hamna på denna sidan!
    Och roligt att du har hittat till min Trädgård i praktiken. Jag har lämnat svar på din som ett blogginlägg idag, 22/10/Katarina

  • Kattis

    Ja jag känner igen det där, jag har en stund varje dag på spårvagnen. Det hinner bli litegranna då! Något litet och lätt. Det e perfekt! 😀