Vantar

Bröllopsvantar – till henne och honom

2016-08-02 08.14.212016-08-02 08.14.55 2016-08-02 08.14.43  2016-08-02 08.16.12

Idag (6/8 2016) gifter sig en bekant till mig, Karin med sin Peter. Jag träffade henne på en fest för några år sedan, det visade sig att hon var stickerska och vi kom bra överens. Hon bor i Tärnaby och vi blev vänner på Facebook. Hon är entreprenör och idéspruta. Underbart att följa i allt hon hittar på. Hon driver en tandläkarmottagning med en släkting och ett äventyrsbolag med sin (numera) man.

Jag ville skicka henne ett telegram men efter vantutställningen jag såg i Kiruna bestämde jag mig för att sticka ett par vantar, eller varför inte två? Ett par till henne och ett par till honom. Sagt och gjort, garn åkte med till Gotland och det är det enda projekt jag stickat på under semestern. Jag stickade båda vantparen på under två veckor, jag behövde posta dem också till toastmastern som skulle ta med paketet till brudparet. Som jag skulle vilja se deras min när de öppnar … Jag älskar att ge uttänkta paket!

Inspiration tog jag från nätet, googlade på hjärtmönster och hittade på någon kombo av flera hjärtan som jag ritade upp. Jag ville ha parets namn på något sätt och årtalet. Den gröna rankan är från ett gotländskt vantmönster.

Färgerna är med tanke på brudparet; blått för älven, vitt för snön, rött för deras kärlek, grönt för björkens blad och gult är guldkanten på deras liv. Cheezy va?! Men jag gillar det, det är vantar för Karin och Peter helt enkelt.

Jag hoppas de passar, jag hoppas de uppskattas. Det var roligt att sticka och jag tycker de blev kanonfina!

3 kommentarer

  • Anita

    Du har gjort det igen, Ulrica! SÅÅ underbart ljuvliga! Fantastisk bröllopspresent med hur mycket kärlek i som helst – något finare går säkert inte att hitta! De kommer såklart bara att älska dem.
    Och färgvalet med de fina tankarna !
    Exklusivt och magnifikt, Ulrica!!

  • Karin

    Ja, stort tack! Vi älskar dem!! Jag var helt oförberedd på vad det kunde tänkas vara i paketet. Följer ju dig på Instagram och hade sett dem växa fram där men anade ingenting. Helt klart den bästa bröllopspresenten – vacker, personlig och genomtänkt. Tack än en gång! <3