Hälsa

38 chockande kalorier

Jag är på väg till Gotland och till kaffet tänker jag att lite choklad kunde vara gott. På båten har de lösa Dumlekolor så jag tänker att fem, det blir bra. Killen i kassan säger ”ta en till så blir det jämnt”. De kostar en ynka krona. En mer eller mindre spelar ingen roll, tänker jag och köper sex kolor.

Väl på min plats ska jag regga allt i min app. Slår in sex Dumlekolor och ser siffran 267 kalorier. Det kan väl inte stämma?! Googlar. Jo. En (1) Dumekola innehåller 38 kalorier. En. Jag har i mitt liv ätit nävar med Dumle. Utan att tänka. Utan att reflektera. Klart jag vet att choklad är kaloritätt men vadå… Inte undra på att man är överviktig.

Jag gav tre av kolorna till min man och sonen snodde en av mina så det blev bara två. En mer eller mindre – det spelar roll!

Kommentarer inaktiverade för 38 chockande kalorier