Hälsa

Lägger in 5:e växeln

Jag försöker gå ner i vikt – igen.

Alltså – ni som följt mig genom åren här minns att jag för cirka tre år sedan lyckades gå ner 27 kilo med Viktväktarna. Av olika anledningar kröp kilona på koppen igen, fokus hamnade på annat och så sitter man där igen med en kropp och hälsa man inte vill ha.

Så. För 1,5 månad sedan började jag regga mig duktigt i en av alla gratis appar som finns, min heter MyFitnessPal. Dessutom hade jobbet under maj månad en stegtävling. Allt detta gjorde att jag verkligen kom på banan igen och sakta trillar kilona av. Hurra! I stegtävlingen blev mitt lag tvåa och jag hamnade på 17:e plats – av 96 anmälda. Det gjorde mig väldigt stolt och jag imponerades av mig själv.

Jag cyklar till jobbet när vädret och kroppen är med och jag reggar min mat. I helgen träffade jag min vän Ewa och vi kom att prata vanor. Hon hade en utmaning att inte äta bröd (hennes akilleshäl) på 30 dagar med mantrat “don’t break the chain”.

Där och då antog jag utmaningen att morgonpromenera i 30 dagar med start måndag, 30 maj. Att gå  30 minuter på morgonkvisten blir som att lägga in femte växeln. En perfekt utmaning som blir klar strax före semestern.

I morse när jag vägde mig hade ett halvt kilo trillat bort och lyckan i kroppen med att klara saker är faktiskt obeskrivlig. bara det gör att man tänker snälla tankar, blir glad, positiv och ansrtSedan jag började regga min mat och röra mer på mig har 3,7 kilo jobbats bort. Dunk i ryggen, klapp på axeln – växeln ligger i.

så Don’t break the chain

dont_break_the_chain

 

Kommentarer inaktiverade för Lägger in 5:e växeln