Sommar

Aspudden-Södertälje tur och retur

2013-07-07 13.16.08
Fittja

2013-07-07 13.25.17
Hallunda

2013-07-07 14.07.58
Gamla Södertäljevägen med svettdimma på linsen

Istället för att lägga upp mig som en säl på en härlig badplats bestämde jag mig att cykla till Södertälje på söndagen.

Jag laddade upp med saft, frukt och vatten. Kollade in en karta lite snabbt och stack iväg.

Den första biten var lite trixig, man kan inte påstår att man tänker på cyklisten heeeela vägen när det gäller skyltning men efter Hallunda är det gamla Södertäljevägen som gäller och där är det bara rakt fram.

Det var sommarsömniga förorter jag cyklade förbi, grönskande Fittja, grillande herrar i radhusträdgårdar, cricketspelande Hallundabor och öde parkeringar. Även här har man tagit semester. Vägen ner till Södertälje efter Hallunda är så vacker, gröna böljande fält, våtmarker och lummiga skogsdungar.

Väl i Södertälje tog jag pendeltåget till Årstaberg och cyklade sedan hem därifrån.

3 kommentarer

  • Heidi

    det verkar verkligen vara en rejäl cykeltur:)

    och av bilderna att döma var det väl värt svettdimma på linsen:)

  • Hugomamma

    Vad duktig du är.
    Jag gillar verkligen vägen efter Norsborg ner till Södertälje på gamla vägen. Det finns ett fik i en hembygdsgård där vägen från Salem kommer fram. Där brukar de ha en massa handarbete att köpa eller titta på….