Reflektion,  Rensa i röran

En badrumslåda och en städad garderob

2013-07-06 17.14.17

Bara lata dagar men så sugen på att komma igång med #crop100 igen. Att passa på lite när barnen är bortresta.

Jag gick igenom en låda i badrummet och sorterade ut saker som var skräp och halverade innehållet. Jag var inte så ogen att jag kunde ta beslut om gamla glasögon så de fisk åka till en annan låda för en annan dag.

Däremot gick jag igenom min garderob. Metoden var “ta inga beslut nu” utan ta bara bort det du inte använder. Inspirerad av Projekt 333, ett projekt för att få perspektiv på sina kläder och sin garderob, satte jag igång. Jag kommer inte följa just det projektets principer men inspireras av dem. Jag tror jag halverade vad som hängde på min stång och vad som låg på hyllorna.

Man kan tycka att jag ska ta hårda beslut om plaggen jag tog bort men jag orkade inte utan väljer att få garderoben utrensad före beslutstagandet. Dels för att jag känner att jag verkligen inte vet vad jag ska ta bort, jag hängde bara bort det Är det något jag verkligen saknar kan jag hämta det. För det andra är det så att en del saker är i sommaren 2012 alltså 10 kg mindre än idag och om jag lyckas ta mig tillbaka till förra årets form vore det synd om allt det jag köpt var borta. Så med lite förhoppning så kommer det att komma till användning igen.

Garderoben blev städad, ren och snygg.

Jag hade verkligen ångest över att ge mig på min garderob, framför allt för att jag skäms. Jag skäms för att jag har så mycket kläder, för att jag inte tänker när jag handlar för en del saker funkar bara ett par specifika brallor… För att jag bara har köpt köpt och köpt.
Visst jag gick ner massor i vikt och det var en dröm att handla men snälla, tänk efter;
VAD tycker du verkligen om?? Vem vill du vara? Vad är din stil?

 

3 kommentarer

  • elisabet

    Här i Örebro brukar Lions samla in glasögon som sedan skickas vidare till Afrika tror jag. Jag brukar lämna mina dit.
    elisabet

  • Heidi

    Heja dig!

    att våga hänga undan kläder du inte använder är första steget. vad nästa steg är vet du när du är redo för det, och vad det än blir så är det viktigaste att du känner att det är rätt beslut för dig!