Gotland

På spaning i Almedalen

2013-06-30 17.53.36
Maria Johansson, ordförande DHR

2013-07-02 09.55.33
Ulf Kristersson, Socialförsäkringsminister och min vd

Jag har bara varit i Almedalen två år but I love it. Det är full spätta och hårt jobb, sociala medier i 190 och människor människor människor.

Jag twittrade och hjälpte till med bloggar för två organisationer inom försäkring och pension. Dessutom klämde jag in mycket egen twittertid då “mina företag” inte kan tycka så mycket om det jag tycker om att tycka om… ja ni vet hur det kan vara.

Tillgänglighet für alle
Visst fanns det ramper och allt det där som man tror krävs för att vara tillgänglig men min goda vän Maria Johansson på DHR bara suckade. Ramper som störtloppsbackar gör ingen glad och dessutom med hinder i… naj.
Så jag twittrade
TweetDeck_2013-07-05_15-46-09

Det i samband med att #funkpol toppade som tagg under veckan gör att kära Maria ska vara med i #gma13 i morgon lördag hos Brit Stakston.

Sociala medier
Självklart är sociala medier en viktig komponent i denna besluts-/politiker festival, så än mer i år. För min del visade jag och min kollega vad sociala medier kan ge – uppskattning från andra i branschen och att våra blogginlägg läses och uppskattas. Ledningenf röstod äntligen värdet. Pling sa det!

Det gör att Almedalen hjälper mig att göra ett ännu bättre jobb i höst när jag får sätta mina idéer i verket och att under avspända omständigheter få prata med ledningen om just detta underlättar mitt jobb enormt.

Betalt tagg på Twitter – lönslöst om du frågar mig
Svenskt Näringsliv har pröjsat för #almedalen hela veckan (vad det verkar i skrivande stund). Dag 1 tyckte jag det var lite coolt men sen dalade mitt intresse… de förde ingen dialog (jag twittrade och frågade saker) så vad var vitsen med taggen? Jag slutade se den efter ett tag. Brit Staktson tyckte att det var lite mycket “in your face” så naj till betalt tagg om man inte vill föra dialog.

Från sailor-look på dagen till den lilla svarta på kvällen
Visst är det sandaler, shorts och uppknäppt på dagen men på kvällen var det förvånansvärt många som satte på den lilla svarta och snofsade till sig. Det minns jag inte från förra året, alls. Dessutom chockades jag och min kollega när en man “in broad daylight” hade välputsade skor, svart kostym och slips. My god!

Glada Gotlänningar
Almedalsveckan skulle aldrig kunna genomföras utan de glada gotlänningarna. Inte en sur min och hög servicenivå. Taxichauffören som körde oss till flyplatsen berättade att de var fullbokade det dygnet. Så bra tyckte stockholmarna:
– Jao men tänk på de 3-400 som ringer och inte får service som de förväntar sig, suckade

Mindre gratis
Jag upplevde att det var mindre gratis på seminarier och ibland bjöd man inte på någonting. Det är tudelat. Dels spriner man runt som ett jehu och hinner inte alltid äta så då hoppas man kunna greppa något och blir då besviken… Å andra sidan måste man väl inte bjuda på allt hela tiden. Folk kommer det ändå!