Kofta

Blå kofta i rätstickning


Jag bestämde mig att fira första jobbveckan med ett nytt stickprojekt. Researchen var gjord. Det skulle bli en Charlotte cardigan. 

När jag väl stod i garnbutiker så var det så svårt att välja färg. Men till slut valde jag en mörkblå med lite röda och turkosa spräckel. 

Väl hemma gjorde jag det obligatoriska stickprovet. Fick inte stickfastheten att stämma, större och större stickor – sladdrigare och sladdrigare – något måste vara fel! 

Närstuderade projekt på Ravelry och inser att jag köpt “fel” tweed. Den jag har är Donegal men den som flera stickat i är Mohair tweed och den är mycket tjockare. Okej. Jag får sticka något annat med garnet. 

Spenderar mycket tid på Ravelry men kommer hela tiden tillbaka till Charlotte. Jag vill ju, jag hade ju bestämt mig. Jag ser då att en del lagt till en tråd Supersoft, men vad är chansen att jag skulle ha rätt nyans eller en nyans som gör sig tillsammans. Noll. Jag är liksom inte blå, jag har rosa, orange, beige, grönt…

Rotar i lagren och vad skådar mitt norra öga? Supersoft indigo. Prick på i färg.

En kommentar