Gotland

Blind as a bat

20110723-230913.jpg

20110723-230849.jpg

En mulen dag är en utflyktsdag. Vi har två familjer på besök i huset och målet för dagen var Furillen, en ö på östsidan med ett designhotell och fantastisk natur.

Vi tittade på hotellet och plaskade i vattnet, kastade sten och var sedan nöjda med design. Som bekant är maken geocachare och behövde casha så vi hamnade på ett underbart fiskeläger på norra Furillen. Där åt vi medhavd lunch och vandrade efter kustremsan och tittade på sten.

Sen var det baddags så vi körde mot Kyllaj och kalkstensbrottet Smöjen. Den platsen figurerar i Håkan Östlunds bok Dykaren. Otroligt häftigt och läckert. Jag dök och simmade och svalkade mig. När jag kom upp tyckte jag världen var lite suddigare och insåg att jag dykt i med glasögon på… Mina ögon fick därmed vila på Smöjens botten och jag var snabb att beställa nya från Favoptic. Så korkat!

Kommentarer inaktiverade för Blind as a bat