Jul,  Kofta

Det blev fel på mer än ett sätt

  
Julens projekt är en Fåvang kofta från Kofteboken I. Jag la ivrigt upp i färger som motsvarar den i Koftboken men med Rauma Finull. Jag tyckte det kändes lite urvattnat och blekt på något sätt men fortsatte. När det var dags för att ta av för ärmar insåg jag att jag missat något. Det saknades 20 maskor. 

Det går liksom inte att trolla med 20 maskor i diff. Så jag började repa. Räknade. Fortfarande fel. Repade vidare. Fel. 

Jag lutade mig tillbaka i stickhörnan och tänkte – jag börjar från början. Sagt och gjort men nu valde jag svart istället för den mörkgrå bottenfärgen och när jag ändå dök ner i lagren så  hittade jag en härlig blå som jag bytte den gröna mot. Dessutom valde jag stickor 3,5 från början då det jag hade stickat var lite tight och inte riktigt satt bra. Oket låg inte snyggt på mig helt enkelt. 

Nu känns koftan skarp, kul och mera mig. Det stickade materialet är precis så härligt fluffigt som jag vill att det ska vara och jag kontrollräknar efter varje ökning.   Det stämmer! 

Kommentarer inaktiverade för Det blev fel på mer än ett sätt