Gotland,  Ledig utan anledning

Ta en paus i jobblivet – få perspektiv

IMG_1239
Vy från vår lägenhet, Lilla Essingen och solen på Kista Science Tower
Idag blev det klart att jag får en månads tjänstledighet för – prick ingenting! En idé och tanke jag haft ett par år blir nu av. 

Jag ska bara vara ledig i en månad – tänka på mig själv, sticka, kanske ta en resa, läsa en bok eller två, gå på museer, luncha med vänner och njuta livet. Jag ska hämta in “food for my brain” – få tid att tänka helt enkelt. I vardagen hinner man sällan tänka färdigt en tanke eller ide.

Jag resonerade som så att en månadslön klarar jag mig utan och jag vill hellre vara ledig en sammanhållen tid än en dag i veckan. En dag i veckan skulle bara leda till att alla “måsten” skulle göras den dagen – och sedan skulle livet rulla på. Självklart har jag pratat med min man och han sa bara “KÖR”.

Det är inte klart när i tid jag får denna månad men det lutar åt första kvartalet nästa år. Vi ska bygga ny hemsida på jobbet och innan det drar igång för fullt så hinner jag vara planerat ledig i en månad tänker chefen och jag. Ja, och min arbetsgivare – jag tycker de är himla modiga och snälla som ger mig detta. Det känns som en gåva och något som kanske fler borde göra. Ta en paus i jobblivet – få perspektiv – och sedan fortsätta med ny energi.

Det ska bli intressant att se hur denna månad blir och hur resultatet av den blir. Jag är nyfiken och förväntansfull.

Fler saker faller på plats just denna vecka; skisser och snart byggare är klar för en mindre utbyggnad på sommarhuset. Vi har drömt om ett extra rum som känns ute fast är inne och här har vi fått hjälp av en arkitekt som pratat, besökt huset och ritat. Jag har också pratat med byggnadsvårdare om vår grund som vi behöver göra något åt och denna vecka fått tag på en byggnadsvårdare på ön som är smed och timmerman – jag visste inte att sådan fanns – underbart! Han kommer och tittar på huset och grunden i trettonhelgen.

Byggplaner, lång ledighet, nytt år, nya projekt – kan man få en bättre start på ett nytt år?

Tillägg; idag bestämde vi vilken period. Jag är ledig 15 feb-14 mars. 

En kommentar