Stickat

"Det regnar här i Stockholm idag

… du har det säkert bättre än jag
Det händer inget särskilt, jag har det ganska bra, men det regnar här i Stockholm idag ” sjunger Carola (länk till Youtube).

Gråa skyar över staden men varmt och gott här med en kaffe, jobbdatorn och lite stickning i pauserna.

Telefonen ringde i morse 07.20 alla tittade på varandra, ingen ringer så tidigt på morgonen.
Dottern svarade.

Log.
Då fattade jag vem det var.

Hennes kompis, grannpojken på nedre botten, fick hem sin valp i går:
En ny ullig Golden.
– Vill du komma och se min hund?
Det blev en väldig fart på frukostätande och påklädning och båda barnen var som två oljade blixtar ner i hissen. Och valpen…oj oj oj så söt. Synd att man är allergisk.

En ny erfarenhet är att jag börjat lyssna på podcasts om stickning. En favorit är Cast On. Brenda Dayne, radioprataren, är väldigt personlig, om sina hundar, trädgården, sitt liv i Wales och vad hon stickar. Samtidigt har hon intressanta intervjuer, boktips och idéer.

Bilden på mattorna ovan har jag lånat från Cast On sidan, det handlade om en kvinna som virkar dessa fantastiska mattor av restgarner. En annan fantastisk historia om en kinesisk kvinna där de var tio i familjen och varje sommar repades allas tröjor, garnet tvättades, nystades om och så stickades det nya tröjor till alla. På så sätt fick alla barn större storlekar och nött garn från armbågar hamnade på nya ställen på nya tröjor.

Det finns en uppsjö med podcasts om stickning, Knitty.com har en lista över en del, men listan är från 2006 så mycket kan ha hänt. Jag gick helt enkelt till iTunes och slog på “knitting” bland poddarna och där är det sedan bara att trycka på prenumerera så får man hem dem.

Uppdatering: Stickamera.se har också en lista, hittade precis den.

En kommentar