Gotland

Detta med bilen

Alltså ni som följer mig på fejan har hört att vi hipp som happ fick köpa ny bil här i måndags.

Well this is the story:

När maken skulle köra ner till Vätternrundan krockade han när han skulle byta fil och fick punka på höger fram… Stressande men de bytte bil hos hans brorsa och kom ner till tävlingarna. Vi åkte med vår bil till en mek som konstaterade, sned framvagn och en del mindre plåtskador, en summa för det som vi rapporterade till försäkringsbolaget. Försäkringsbolaget dröjde och vi fick semester… Så vi tog bilen till ön så klart. Maken jobbade vidare hemma och jag hade barn och bil på ön. Körde några sträckor såklart, bad, handla mat och förra helgen en utflykt till Textil Gotlands utställning i Ala. Vi fick nu också meddelande från försäkringsbolaget att vi inte fick någon ersättning då man inte kunde fastställa vems fel det var, vi behöll bonus och vi accepterade. jag menar vi var halvförsäkrade på vår 12-åriga bil…

På söndagen när maken och sonen skulle ta bilen till Visby för några ärenden så såg bilen väldans sne ut och höger fram var punka. Han kikade närmare på däcken som visade sig vara totalt nedslitna, båda framtäcken. Vi pratar metall som står ut ur däcken.

Med det scenariet samt att vi i våras fick besked om att ac:n skulle kosta 15.000 eller så att få fixad fannns redan tanken om att vi behövde köpa ny bil. Dock hade vi skjutit upp det till “någon gång i höst”.

Nu var det dags.

Snälla grannar lånade oss bil, vi dammsög blocket, skaffade ett lånelöfte från banken och åkte till Visby på måndagen för ett enda uppdrag. Komma hem med ny bil.

Vi lyckades! Vi trodde vi skulle köpa en Opel Vectra som vi sett på Blocket men handlaren hade en Pegueot 308 med glastak och maken och jag föll för den. Dessutom var den fyra år nyare och hade inte gått långt…

Så vi har ny fin bil och en äldre Volv V70 som får åka till farbror doktorn på tisdag för att bli uppstyrd i framvagn och få nya däck. När vi får den såld eller vad vi gör med den återstår att se. De två mest obilintresserade individerna äger nu två bilar.

Kommentarer inaktiverade för Detta med bilen