Gotland

Östergarnsholm

2014-07-31 11.16.38

Detta bildspel kräver JavaScript.

Jag fick en naturupplevelse utöver det vanliga. Via min vän Britt på Facebook fick vi kontakt med en kille som kunde köra ut oss till den lilla ö som ligger utanför Herrvik på Gotland, Östergarnsholm.

Det blåste för hårt så Björn, skepparen, kunde inte lägga till vid den norra delen av ön utan lämnade oss vid den södra. Det tror jag är nyckeln till att denna utflykt kommer att bo i mig och värma mig under vintern.

Vi fick gå över hela ön, 2 km, för att komma till den grotta på norra delen som egentligen var målet för utflykten… men så vackert det var. Som att hamna på stäppen, eller tundran, inte ett träd. Får, harar, massor av fåglar. Den klarblå himlen med tussar och slöjor av moln. Vi passerade de båda fyrtornen och hamnade vid den norra delen där vi lunchade, plaskade i grottan och njöt av utsikten. På de 2 km tillbaka gick vi efter strandkanten och hittade drivved och annat som havet fört med sig… ja ända från Bornholm, som det stod stämplat på en back.

Vilken dag! Jag är tagen ända in i hjärtat.

För att åka ut till Östergarnsholm kontaktar man Björn Svärd på 0701-446 568

En kommentar

  • Britt Dahné

    Jätteroligt att kunna vägleda er till vår fantastiska holme. Det är så kul att Björn kör nu ut till holmen, under alla år har Ingvar Östman kört, men han börjar närma sig 90 och vi var lite oroliga över att ingen skulle köpa hans båt och ta över. Att åka dit med vår egen lilla ( läs lilla) båt är ingen hit tycker jag så jag betalar hellre Björn.