Gotland

Eksta och Hablingbo

Idag var första den riktigt gråtrista regndagen sedan vi kom för en och en halv vecka sedan. Lite fix på övervåningen kring vår klädförvaring, jag färgade gamla trista handdukar marinblå med varierat resultat och sedan packade vi iväg oss mot Hablingbo Crêperi samt Varité.

Min stickkompis Ulla som bor i Eksta var snabb att uppmärksamma det på Facebook så vi blev bjudna på fika hos henne. Vi körde genom Lojsta hed på smala kringliga vägar utan en loppis i åsyn, jo en, där maken köpte en liten likörflaska (tom) och dottern en Kalle Anka pocket.

I Eksta lyste solen, helt underbart. Vi fikade i ullas magnifika Gotlandsgård från 1700-talet. Underbar toscakaka och en påse bullar från mitt bak här om veckan. Deras hus är så läckert! Ullas man har en kaminutställning och kan allt om dessa järnspisar så den tog vi en titt på också och noterade att vi skulle titta till vår egen järnspis ordentligt, vi kanske behöver bruk.

Efter fikat körde vi mot Crêperiet i hablingbo och åt gott, hämtade ut våra biljetter till Varitén. Vi fick ett litet bord i solen och det var smarrigt som bara den… Föreställningen i tältet bakom Crêperiet var jättebra, lagom lång (1,15 min) och otrolig som nycirkus på ett sätt alltid är. Vackra figurer med kropparna och fascinerande idéer kring jonglering med stolar, flaskor, glas och – bord!

En kommentar