Rensa i röran

Enklare liv

Att var sak har sin plats är något jag försöker eftersträva men det är svårt med fyra virrpannor hemma. Jag brukar alltid hävda att det är ordning och reda på mig och på jobbet är jag prickfri… men hemma.

Vi är lite samlare, har svårt att slänga. Det sitter mycket emotionellt i saker och kläder (barnens mest) för mig, maken är likadan.

Jag försöker verkligen att jobba med detta och bit för bit går jag igenom lägenheten nu och försöker göra mig av med saker vi/jag inte behöver. Shoppa tycker jag är SÅ roligt men på senare tid lägger jag band på mig och tänker till; behöver jag detta, verkligen??

En kille som jag följt genom hans blogg imponerar även om jag tycker att det kanske blir väl opersonligt och lite tomt men tipsen han delar med sig av är bra och användbara. Killen heter David och han har bloggen Simple. Organized. Life. Bland annat är hans 10 tips för ett mer organiserat liv väl värda ett besök.

Hans topp tips “Var sak på sin plats” är egentligen nyckeln till att ha ordning hemma. Om man lägger saken på samma plats efter användande blir det inte rörigt. Sen om man som jag (vi) har lite för många saker så blir det rörigt men som sagt jag jobbar på det.

I går hörde jag om en åtta-barns-familj som hade en tavla i hallen med namn för alla barnens hemnycklar. Där skulle nyckeln hänga när de var hemma. Dels visste man var den var dels hade man inte råd att ha åtta nycklar på vift. I går kväll sa jag till dottern att hennes läxbok alltid ska ligga på hennes skrivbord. “Bra idé mamma”.

Jo, ja, jag är inte så pjåkig!

Kommentarer inaktiverade för Enklare liv