Ett år utan att köpa garn

Ett år har gått sedan beslutet att inte köpa något garn, att bara sticka från lagren.
En utmaning som jag och min kompis Ewa antog och gav oss i kast med.

Över förväntan!
Det är det jag kan säga, över förväntan.

Att bara använda det man har ger
– mer kreativitet
– mer färglära
– nya infallsvinklar
– sparat pengar

Det har varit jättekul och inte så svårt som jag först trodde. Lösningar och färgval har varit mer itmanade – make it work – är devisen. Jag har fått välja bort önskeprojekt för att det inte finns garn eller hitta en lösning. Och en del av de pengar jag “sparat” har jag använt på stickböcker och mönster, men inte allt.

Det har blivit 6 tröjor/koftor, massor av vantar, halvvantar och sjalar. Strumpor ska vi inte prata om, många fler än jag någonsin stickat förr.

Jag har stickat upp 6,7 kilo garn under året. En överslagsräkning på de färdiga objekt jag gjort under 2013. Några WIPs finns fortfarande och lär hamna på nästa år.

Så vad ska hända 2014?
Jag fortsätter!
Jag ska fortsätta nöta på lagren. Jag vill designa mer och jag ska tillåta mig att köpa när jag behöver. Och en sak jag känner att jag vill ha är lite nya färger i mixen. Nu känner jag att allt känns lika när jag ska “hitta på” färgkombinationer. Så är det kanske inte men det skulle ge en liten färgutblick om jag fick fylla på med lite tvåtrådigt i härliga färger…

Det konstiga är att jag inte “faller dit” längre. Jag kan gå in i en garnbutik och faktiskt inte kära ner mig i något jag sen inte vet vad jag ska ha till…
Jag är kanske inte garnbutikernas bästa vän men jag är i detta fall mig själv närmast.

Mina garnlager ska minska ytterligare 2014 och min kreativitet öka än mer!

 

Comments are closed.