Gotland

Ett Kneipbyn für alle

20110717-140137.jpg

Mannen bläddrar förstrött i sin tidning, tar en klunk av den immiga ölen. Ser ut över havet. Verkar njuta av livet. En kille i 10- årsåldern kommer och ber om pengar till glass. Mannen halar upp en tjuga, tar en klunk och läser vidare.

Jag ser detta på håll för 2-3 år sedan och insåg då förtjusningen av att vara på Kneipbyn. Förmodligen bodde de på campingen, ungarna hade veckokort och kom och gick som de ville. Mamma och pappa gjorde vad de ville.

Det är lite så för oss numera. Vi anländer till öppning 10.00 och hittar bra plats inne på Vattenland. Sen springer barnen runt och badar och åker karuseller om vart annat. Vi har ugnspannkaka så mat finns under hela dagen, det samma gäller kaffe för mor och far. Ibland grillar vi inne på Sommarlands fina grillar med fri kol och tändvätska med utsikt över havet.

Jag läser, tittar på sommarlediga svenskar, dricker kaffe, badar och kanske stickar. Maken slumrar och åker kanor med barnen. Att komma härifrån före 18 är lögn. All tid utnyttjas varje krona av de 245 ska göras värdefulla.

Kommentarer inaktiverade för Ett Kneipbyn für alle