Barn,  Inspiration

Förtrollade

20120429-170408.jpg

20120429-170208.jpgMin bokklubb valde Hungerspelen. Det var ett självklart val. Koljonen har skrivit om boken i DN flera gånger och valet kändes självklart.

När jag kom hem såg dottern boken och utbrast:
– Ska DU läsa den??

De hade pratat om den i skolan och någon höll på att läsa den. Vi pratade om boken och det uppenbara att den handlar om barn som dödar barn. Hon verkade förstå och vi bestämde att hon skulle lägga bort den om den blev för läskig.

Vi varvade boken på kvällarna och pratade om boken däremellan. Så spännande den var! Så uppslukande!

Maken såg på oss och undrade om inte han också kunde börja läsa så när jag kastade mig över del två, Fatta eld, började han läsa den första delen samtidigt som dottern.

Att hela familjen totalt uppslukades av en och samma bok känns underbart. Vi pratar om karaktärerna, vad som ska hända och vilken värld som huvudpersonen Kattniss lever i.

Sonen, som ännu inte läser så avancerade böcker, undrar om han får gå på filmen med oss. Det har vi inte bestämt än.

Dottern har bara några kapitel kvar i ettan. I tvåan är vi två som varvar. Underbar läsupplevelse.

En kommentar

  • Blenda

    Åh, vad härligt, jag och min dotter gjorde samma sak här! Och det är en härlig läsupplevelse, en sån som man aldrig vill ska ta slut! Filmen var också bra, även om mycket saknades, det blir ju gärna så. Jag vet inte hur gammal din son är, men filmen är ganska otäck och om han inte är så stor så skulle jag nog åtminstone vänta med att låta honom se den tills den kommit på DVD – det blir en helt annan känsla hemma i vardagsrummet, jämfört med en biosalong där man är helt omsluten av ljuden och bilderna. Så tänker jag.

    Ett annat lästips som genererar mycket diskussioner (om man vill), är de flesta böckerna av Scott Westerfeld. Framför allt rekommenderar jag “Ful”, som är första boken i en trilogi (+1). Dem har vi läst flera gånger här hos oss! 🙂 Och “Ute/Inne”, som handlar om hur olika mode-flugor startar.

    Ha en bra vecka/Blenda