Garnjunkie,  Gotland

Garn- och Loppistour 2011

Jag försöker göra en garntour varje år (2008 hittar du här) och då kör jag söderöver och huvudmålet är Huskroken i Ronehamn. Kicki och Rolf som driver Huskroken flyttar i höst från Gotland och tar med sig verksamheten. Därför var det extra viktigt att ta sig till Ronehamn i år, för det målet finns inte kvar nästa år.

I år la jag till loppisar då jag ensam klev in i bilen och själv kunde bestämma var jag skulle stanna. En sträcka som skulle ta en dryg timme att köra tog över två timmar med mina stopp och det blev en hel del fynd. Fokus var porslin och tyg. Jag ville hitta serietidningar men det fanns inte en enda på de loppisar jag stannade på.

Speciellt en loppis var helt otrolig, den låg strax efter Alskog och var gigantisk, där hade jag kunnat gå runt läääänge.

Mina fynd; olika tygstycken för eventuellt lapptäcke, material till ett kakfat, en stickbok och en smyckesbok – mer som kuriosa läsning.

Väl nere i Ronehamn träffade jag Kicki och jag tittade på hennes Peru utställning, klämde såklart på garn och blev bjuden på fika med hennes son med familj. Med mig hem fick jag garn till ett pyssel i huset, material till en väpnarluva till sonen och garn till en poncho.

På hemvägen blev det ett kort stopp på Ladan i Hemse och där köpte jag små flaggspel för trädgården och två ihopfällbara korgar varav en är en kylväska. Med fem minuter till godo hann jag in med andan i halsen på Gotland Spinneri och köpte garn till vantar och en tröja som jag tyckte var söt i entrådigt garn.

Sen var det raka vägen hem till middag och familjen nöjd som en tupp och sticksugen som aldrig förr.

 

2 kommentarer