Garnjunkie

Garnjunkie

Gick igenom mina alster för att se vart det saknades garn.
En vit trekanssjal, ett projekt i Eskimo som ska tovas och så vill jag sticka en hatt till mamma i julklapp… skrev ner allt garn och stickor som saknas. Packade med barnen för en tur till Spårvägsmuseet och lite barnteater… Dottern sa uttryckligen att vi INTE fick åka till garnaffären innan teatern, som jag ville.

Vi spenderade tid på museerna på söder, såg teatern och åkte till Maria Torget och Marias Garn. Hittade en parkering för bilen. Det gjorde att jag fick knuffa barnen två kvarter till butiken… När vi väl kom fram efter mutor om fika etc… var butiken stängd! Dottern fnissade… jag såg väl ut som en häst i fejat.
Allt detta för – ingenting. Lommade till konditoriet på hörnet och fick i mig lite java och en bulle. Barnen mös med utlovad fika.

Väl i bilen igen kom jag på Sticka och Virka på Hornsgatan. Sa till barnen att de fick säga vad de ville men nu skulle jag chansa på att butiken var öppen, klockan var 14.57. Dubbelparkerade, lät barnen sitta kvar i bilen och rusade in… De hade det mesta av det jag behövde + snygga stickor… åh mitt begär stillades, min själ lugnades. Jag triumferade när jag satte mig i bilen. Dottern sa:
– Vilken tur du har mamma, nu fick du också handla.
Ja, hjärtegullet det fick jag.

Kommentarer inaktiverade för Garnjunkie