Garnjunkie,  Inspiration

Garnutflykt till Uppsala

Garngalleriet hade öppet hus på lördagen och jag fick med mig två andra garntokar, Kamolini och MrsHaller. Det blev en reunion då vi kamperade i Gotlandshuset för ganska precis ett år sedan.

På Garngalleriet inhadlade jag Raumas Finull i allehanda nyanser för ett projekt som jag har format i min skalle och jag behöver lite provgarner. Dessutom lite Dansk pälsull som basfärger till härvor jag köpte på Garngalleriet på Syfestivalen i vintras.

Härlig fika på Konditori Fågelsången och en ganska lång stickstund. Var finns motsvarade konditori, ljust och “gammeldags” med nystuk i Stockholm? Jag tycker våra fik är så murriga. Vi kanske måste göra en stickvänlig-café-karta, ungefär som wi-fi-kartan.

Efter kaffe och bulle styrde vi stegen mot Yll å Tyll, den världsberömda lokala stickbutiken. Och ja den motsvarade alla förväntningar. Inspiration, utbud och härlighet. Där blev det bara svart garn som ska kobineras med annat hemma men inspiration fick jag med mig.

Med knorrande magar styrde vi kosan mot Saluhallen och åt varm soppa och sedan körde vi hem, mer sticksugna än vanligt.

Fler garnutflykter!

 

En kommentar