#blogg100,  Rensa i röran

Genomgången garderob

2013-04-30 08.18.18
2013-04-30 09.20.32

Jag började läsa om en bok jag köpte för några år sedan Clear your clutter in one week, som jag skrev om här ser jag nu för tre år sedan. Överlag tycker jag boken har ett ganska bra angreppssätt det är inte ”kasta allt du behöver egentligen inget” utan mer utifrån din position, vad jobbar du med, vad vill du signalera, handla smart och inte så mycket pekpinnar. Boken är amerikansk så visst en del får man sila men överlag helt okej. Tänket kring kläder är bra.

I boken pratar författaren om hur man väljer kläder när man klär på sig; utifrån om är man processinriktad, om man är auditativ eller taktil/kinestetisk. Sedan föreslår hon olika lösningar för hur man ska ha sina kläder beroende på hur man väljer kläder på morgonen. Jag visade mig vara taktil/kinestetisk och ska ha rum att kunna gå omkring och mina kläder ska ligga luftigt så att jag lätt ser. Ett förslag vara att ha kläderna organiserade utifrån ändamål. Alltså träningskläder på ett ställe, festkläder, jobbkläder, myskläder osv.

Lite så hade jag redan men det var inga dumma förslag så det ska utveckla.

Boken förslår att man ska ta fram ALLA sina kläder och sedan börja rensa. Det hade förmodligen tagit hela dagen. Jag tog ett skåp och började där.  Skåpet tömdes helt, sedan började jag fylla på och kategoriserade sakerna lite bättre än tidigare. Jag la alla sommarkläder på en hylla i väntan på värmen. En hel del skräp fanns här också, som lådor som jag sparat efter olika presenter.
De åkte ut allihopa!

Rent och snyggt!

Jag konstaterar; Jag behöver inte köpa några kläder.

Detta är mitt 95:e blogginlägg i #blogg100

2 kommentarer