Kultur,  På resa

Godkänd på första delkursen i kulturjournalistik

Västra hamnen, Malmö

Jag har spenderat två dagar i skolan och klarat den första delkursen om 7,5 poäng på Kulturjournalistik på Malmö Universitet.

Det är utmanande på många sätt! Dels att skriva, skriva och skriva. Men också att få in studierna i en ganska full vardag med heltidsarbete.

Nyckeln är planering! Jag lägger mycket tid på att planera. Se på nästa moment i kursen, förbereda, göra research och se över planeringen igen och följa min plan. Jag skriver alla texter i Google Drive så jag har dem med mig var jag än är. Vid en busshållplats kom jag på något och kunde hala upp telefonen och formulera mig. Tur också att arbetstempot på jobbet varit hanterbart, det underlättar. Kursen går också i vågor dör vissa veckor är mindre krävande vilket gör att man hinner och orkar.

I torsdags examinerades vi muntligt kring våra krönikor. Jag tyckte min krönika var så pass bra att jag ville få den publicerad – och fick det! Den finns att läsa på imusiken.se.

På fredagen var det upptakt till nästa block – kritik! Nu är det teaterkritik och litteraturkritik på schemat. Här har jag planerat (!) och redan skrivit en scenkritik och läst en av böckerna. Nu ska jag med nya kunskaper kika på min text innan inlämning.

Kommentarer inaktiverade för Godkänd på första delkursen i kulturjournalistik