Garnjunkie

Härligt med semester men vad gör man när man virkar för snabbt?

Så var vi på Gotland, i vårt älskade låne-hus. Jag hade laddad upp med att virka en poncho till mig av garn som jag köpt i USA. Jag harvade på och var klar på ett par dagar… Jag kan inte sitta här och inte ha något att göra…så vad göra. Jo jag begav mig till ICA längs 147:an som hade en garnhörna. Familjen plockade jordgubbar och jag åkte till ICA. Det fick bli bomullsgarn och grytlappstillverkning till låne-stugan. Jag ville egentligen göra en pläd men kände att jag inte riktigt hittade rätt garner och det skulle bli så osäkert projekt. Skulle jag hinna klart medan vi var här? Grytlappar kan man aldrig ha för många av och det går att beta av en per kväll.

Vädret är si och så, första dagen sol och vind, andra med. Sedan har vi fördrivit tiden med utflykter. En till Dalhem och deras järnväg och idag körde vi mot Katthammarsvik, stannade hos en keramiker där mamma och jag köpte varsin liten ”burk”. De var bränd i rakuteknik och mycket vackra. Barnen hittade en död fladdermus som de begravde i trädgården. I Katthammarsvik köpte vi färsk Östersjölax, rökt makrill och lax. Vi körde hemmåt men stannade i Ala och fikade på Konstnärshuset. Tvärnit hos en bonde när vi kom på att vi behövde potatis till middagen.

Det blev grillad lax, potatis, sallad och saffransaioli. Jättegott och allt närodlat, känns riktigt bra. I morgon ska det bli dåligt väder och vi får se vart vår kosa styr.

Kommentarer inaktiverade för Härligt med semester men vad gör man när man virkar för snabbt?