Sjalar,  StickCafé

Hurra för Online StickCaféet

I går (tisdag 12/10) var det Online Stick café på Facebook och jag var in och ut mellan middag, nattningar och disk. Jag gillar online varianten för jag bestämmer ofta vad jag ska sticka på den kvällen och sen kommer och går jag som jag vill och kommer väldigt långt även om jag samtidigt sköter barn, hem och vardagen.

I går bestämde jag att jag skulle jobba på en gammal surdeg, Kællingesjal 1897;DANSK;genstrikning fra Vendsyssel Museum som jag började på i december förra året.

Jag stickar den i Kampes 1-trådiga garn. Garnet är av andrahandssortering och jag vet inte vad som är “fel” med det då jag inte märker något speciellt. Garnet är otroligt mjukt och skönt. Pärlmudden köpte ett halvt kilo åt mig för ett och ett halvt år sedan. Så jag har att ta av. Sjalen stickar jag på stickor 3,5 men jag önskar i efterhand att jag använt nummer 4 då den ser lite “tight” ut, men men lite blocking så blir den säkert okej.

När stickcaféet var slut fortsatte jag framför tv:n med en dokumentär om Roman Polanski. Häpp så var jag klar! Ett UFO mindre här i världen.

Dock har jag en fundering; Jag undrar om jag skulle våga färga den?
Jag har aldrig färgat garn eller färdig produkt. Har du förslag på hur jag ska göra?

4 kommentarer

 • Lisa

  Gissa om jag blev glad av det här bloginlägget! Det var ju precis så jag hoppades forumet skulle funka för de som inte kan ta sig på stickcafé varje vecka eller så!
  KRAM

 • anna

  Jag tror nog att det går utmärkt att färga. Syrafärgade Kampes tvåtrådiga för några år sedan med bra resultat (utan att tvätta det eller så innan). Eftersom ditt garn inte är vitt utan ljusgrått påverkas ju färgen ngt av det också. Syrafärgar du ska det ju ligga i ett bra tag och då kommer färgen åt överallt..färgar du med ngn annan teknik så kanske det är svårare?

  Det svåra brukar bara vara att bestämma sig för vilken färg man vill ha…

  Spännande! Lycka till,
  Anna

 • Ann-Louise

  Efter vad de sagt till mig på Kampes, så är det enda “felet” att härvorna inte väger exakt 1 hg, utan kan väga tex 95g eller 110 g….
  Vad fin sjalen blir! kanon!!
  Är inte alls hemma på färgning, så jag vågar inte ge dig något råd angående det. Hoppas någon annan kan.
  Kram

 • Ann-Louise

  Glömde skriva att jag också gillar online stickcafét. Är toppen att man kan fixa o dona hemma, men ändå vara på stickcafé! Är så kul att utbyta erfarenheter, få hjälp, se vad andra stickar och framför allt, få INSPIRATION!!!