Hurra för Online StickCaféet

I går (tisdag 12/10) var det Online Stick café på Facebook och jag var in och ut mellan middag, nattningar och disk. Jag gillar online varianten för jag bestämmer ofta vad jag ska sticka på den kvällen och sen kommer och går jag som jag vill och kommer väldigt långt även om jag samtidigt sköter barn, hem och vardagen.

I går bestämde jag att jag skulle jobba på en gammal surdeg, Kællingesjal 1897;DANSK;genstrikning fra Vendsyssel Museum som jag började på i december förra året.

Jag stickar den i Kampes 1-trådiga garn. Garnet är av andrahandssortering och jag vet inte vad som är “fel” med det då jag inte märker något speciellt. Garnet är otroligt mjukt och skönt. Pärlmudden köpte ett halvt kilo åt mig för ett och ett halvt år sedan. Så jag har att ta av. Sjalen stickar jag på stickor 3,5 men jag önskar i efterhand att jag använt nummer 4 då den ser lite “tight” ut, men men lite blocking så blir den säkert okej.

När stickcaféet var slut fortsatte jag framför tv:n med en dokumentär om Roman Polanski. Häpp så var jag klar! Ett UFO mindre här i världen.

Dock har jag en fundering; Jag undrar om jag skulle våga färga den?
Jag har aldrig färgat garn eller färdig produkt. Har du förslag på hur jag ska göra?

Comments are closed.