Inspiration

HV-helg med många maskor

Så gott det var att träffa sina stickvänner igen! Alla var taggade och så började vi med att ”fröken” fick motorstopp på väg till skolan och blev ett par timmar sen. Via telefon fick vi instruktioner vad vi skulle sticka så det var bara att sätta igång.

Dagens huvudtema var spets så jag stickade en grund-prov-lapp för att se hur olika maskorna faller beroende på vilken typ av hoptagning man gör. Detta var i och för sig inga nyheter men nyttigheter. Dessutom skulle vi prova att göra olika typer av hälar och olika typer av tummar.

Lördagskvällen satt jag i soffan och stickade tummar på löpande band och följde Robinson med ett öga.

Söndagen ägnades åt hälarna. Jag har alltid gjort en och samma häl men nu prövade jag bandhäl, kilhäl och timglashäl. Timglashälen var ju en kul kille fast ganska ful (det är den som är på bilden). Den passar tydligen bästa för barnstrumpor. Mot slutet av dagen var jag helt slut i huvudet. Det bara snurrade runt. Det var skönt att komma ut i kylan och sakta ta sig hem igen.

Annkristin Hult (fröken) hade med sig en väska som vi var många att bli förtjusta i. Den var stickad med randiga lappar och otroligt söt. Den satte jag igång med direkt på kvällen när jag kom hem. Mönstret hittar du här, men bli inte avskräckt att sidan är på japanska du kan följa instruktionerna bra via bilderna. Jag har också lagt in mönstret som mönster på Ravelry så du kan köa upp det eller favva det.

Undrar hur många maskor som passerar mellan mina fingrar en sån här helg? Otaliga.